Ik werd ziek, maar... de wereld bleek mesjokke: Kafka in MEdisch polderland

Ik werd ziek maar de wereld bleek mesjokke Kafka in MEdisch polderland Dit boek bevat hoofdzakelijk persoonlijke ervaringen Het is duidelijk dat ik geen arts ben maar aan de andere kant van het verhaal sta Daar waar ik een mening uit lijk te spreken doe ik dit slechts

 • Title: Ik werd ziek, maar... de wereld bleek mesjokke: Kafka in MEdisch polderland
 • Author: Mirande de Rijke
 • ISBN: 9789461290342
 • Page: 130
 • Format: Paperback
 • Dit boek bevat hoofdzakelijk persoonlijke ervaringen Het is duidelijk dat ik geen arts ben, maar aan de andere kant van het verhaal sta Daar waar ik een mening uit lijk te spreken, doe ik dit slechts gebaseerd op persoonlijke visie en ervaring.Ooit was ik een gezond mens, zoals zo velen Helaas werd ik ziek Toen dit gebeurde, merkte ik dat het feit van ziek zijn op zichDit boek bevat hoofdzakelijk persoonlijke ervaringen Het is duidelijk dat ik geen arts ben, maar aan de andere kant van het verhaal sta Daar waar ik een mening uit lijk te spreken, doe ik dit slechts gebaseerd op persoonlijke visie en ervaring.Ooit was ik een gezond mens, zoals zo velen Helaas werd ik ziek Toen dit gebeurde, merkte ik dat het feit van ziek zijn op zich niet het ergste was wat ik hierdoor zou meemaken Ik ben, in mijn ogen, onder krankzinnige omstandigheden in krankzinnige situaties terechtgekomen Een draaikolk aan ervaringen die heftig was.De gebeurtenissen in dit boekje hebben daadwerkelijk plaatsgevonden Ze maken deel uit van mijn leven Delen van dit leven heb ik hier opgetekend.Ik spreek de hoop uit, dat het met belangstelling gelezen zal worden Ik heb niet de wil, of de illusie, de wereld in mijn eentje te kunnen veranderen Wel heb ik hoop, iets te kunnen bijdragen aan het persoonlijk leven van een enkeling Wellicht door herkenning van klachten en ervaringen door mensen met een andere chronische ziekte, dan wel door mensen met dezelfde ziekte, of door het geven van iets meer duidelijkheid aan mensen die deze ziekte niet meemaken over hoe het is om hiermee geconfronteerd te worden FragmentToch voelde iedere dag als zware soorten griep tegelijk en toch aan topsport doen Alle handelingen hoe weinig en beperkt ook die ik uitvoerde, kostten ongelooflijk veel inspanning en kracht In schril contrast met wat ik daadwerkelijk kon met dit lichaam ik liep iedere dag met een ziek lichaam een marathon voor mijn gevoel Kwam aan het einde van de dag bij de finish, om volledig gesloopt te zijn Probeerde te slapen, in de hoop de andere dag hersteld, bijgekomen te zijn Wat nooit gebeurde.Meestal stond ik net zo uitgeput en ziek weer op als ik mijn bed was ingegaan Dus ook daar zit een probleem een marathonloper herstelt van zijn prestatie, iemand met ME maar gedeeltelijk of niet En dan toch op voor de volgende marathon Zonder een bloemenzee of applaus Topsport is topsport ME is topsport van het hoogste niveau, iedere dag opnieuw, zonder er aanleg voor te hebben.Veel later kreeg ik ook uitvalverschijnselen, verlammingsverschijnselen, hartritmeproblemen en nog tal van zaken Ik kon toen helemaal geen woorden meer vinden om het gevoel uit te leggen Een totaal gevoel van ziekte, onmacht en vooral geen enkele controle meer over het lichaam Hoe druk je dat gevoel in woorden uit Copyright 2010 Mirande de Rijke

  • ☆ Ik werd ziek, maar... de wereld bleek mesjokke: Kafka in MEdisch polderland || ☆ PDF Download by ↠ Mirande de Rijke
   130 Mirande de Rijke
  • thumbnail Title: ☆ Ik werd ziek, maar... de wereld bleek mesjokke: Kafka in MEdisch polderland || ☆ PDF Download by ↠ Mirande de Rijke
   Posted by:Mirande de Rijke
   Published :2019-07-16T02:17:02+00:00


  About “Mirande de Rijke

  • Mirande de Rijke

   Mirande de Rijke Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Ik werd ziek, maar... de wereld bleek mesjokke: Kafka in MEdisch polderland book, this is one of the most wanted Mirande de Rijke author readers around the world.  740 thoughts on “Ik werd ziek, maar... de wereld bleek mesjokke: Kafka in MEdisch polderland

  • Eén van de betere boeken over dit onderwerp. Wat kan ik zeggen? Het is vooral ontzettend herkenbaar wat ze schrijft. De onmacht, het onbegrip, het enorme gedoe met het UWV, artsen en alle andere instanties. Het maakte me ontzettend kwaad, de onmacht die je tegen dat soort organisaties te verduren hebt. Het boek zelf is duidelijk geschreven, al bevat het niet zoveel "mooie" zinnen. Je merkt dat de schrijfster moeite heeft om het op te schrijven, met vlagen korte zinnen, woorden ontbreken, het is [...]


  • Een heel eerlijk boek over de slopende ziekte ME. Het geeft heel duidelijk de strijd aan die bij deze ziekte komt kijken De strijd dat je je baan, vrienden en soms zelfs familie kwijtraakt, maar ook de strijd tegen instanties die maar niet inzien hoe invaliderend de ziekte ME is. Ik hoop dat dit boek ook vooral door veel niet chronisch zieke mensen wordt gelezen. Dit omdat er momenteel geen eerlijk en juist beeld over de ziekte ME bestaat.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *